ایران مانیا: عسل یک واژه عربی است که در فارسی آن را انگبین میگویند و عبارت است از شهد گلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود آن را مکیده و از راه دهان به کیسه بسیار کوچک خود موسوم به کیسه عسلی وارد میکند. وقتی میزان شهد جمعآوری شده به حدود "40" میلیگرم رسید، گلها را رها کرده و به سمت کندو پرواز میکند. جالب اینکه برای تهیه یک کیلو عسل، زنبور باید شهد "20" میلیون گل را جمع و به کندو حمل کند. جالبتر این است که زنبور عسل خاصیت ثابت گلی دارد، یعنی تا وقتی که مشغول جمع آوری شهد یک گل است، روی سایر گلها نمینشیند.
خواص و مواد موجود در عسل
عسل از قدیمی ترین و نخستین شیرین کننده هایی است که انسان استفاده کرده است و شامل قندهایی چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اینکه ویتامین هایی همچون B1 ، B2 ، B6 ، B3 ، B5 و C نیز براساس کیفیت و نوع عسل به نسبت های متفاوت در آن دیده می شود.
علاوه بر موارد ذکر شده در حد کمی مس، ید و روی نیز در عسل وجود دارد. به همین جهت در حال حاضر زنبورهای عسل یکی از بخش های اساسی و اصلی اقتصاد کشاورزی سالم به حساب می آیند. از ویژگی های مهم عسل خاصیت میکروب کشی آن است. عسل یک ضدعفونی کننده طبیعی است. تحقیقات انجام شده در سال های اخیر نشان می دهد که گذاشتن آن بر روی زخم ها مانع عفونت می شود. از آنجایی که عسل حاوی مواد آنتی باکتریایی است می تواند بخوبی باعث بهبود زخم ها شود.
زنبور عسل پیش از رسیدن به کندو در بین راه مقداری از آب شهد را جذب
میکند و چون شهد گلها حاوی "50" تا "80" درصد آب است، با این عمل میزان
رطوبت عسل را به حدود 17 تا حداکثر25 درصد میرساند، یعنی حدودا از هر سه
گرم شهدی که زنبور عسل به کندو میآورد، یک گرم عسل به دست میآید. البته
عسل مناطق شمالی کشور به علت بالا بودن رطوبت هوا از آب بیشتری برخوردار
است و لذا آبکی میباشد، ولی عسل مناطق کوهستانی از آب کمتری برخوردار
میباشد.
زنبور عسل نوعی از آنزیم دیاستاز به نام انورتاز
را نیز به شهد اضافه میکند که این آنزیم به همراه مواد قندی و نشاستهای
که چهار پنجم وزن عسل را تشکیل میدهند، عامل اصلی متبلور شدن یا شکرک
زدن عسل به شمار میروند. لذا این باور که عسل غیرطبیعی شکرک میزند صحیح
نیست، بلکه دلیل متبلور شدن و رسوب دادن عسل طبیعی وجود دیاستاز و
همچنین
کربوهیدرات ها میباشد. دیاستاز، ذرات خیلی ریز عسل را به
خود جذب کرده و باعث تهنشین شدن آن میشود. مقدار گلوکز عسل هر چه بیشتر
باشد، زودتر متبلور و تهنشین میشود. این خاصیت فقط در عسلهای طبیعی و
غیرتقلبی دیده میشود، زیرا تنها عسلهای طبیعی حاوی دیاستاز هستند. مدت
زمان شکرک زدن یا متبلور شدن عسل بسته به نوع گل متفاوت است و حتی در مورد
عسل اقاقیا به چهار سال هم میرسد. در کشورهای اروپایی عسل سفت شده و
متبلور شده را بیشتر میپسندند.
تشخیص عسل طبیعی و غیرطبیعی از طریق مزه کردن غیرممکن است. برای مصرف کننده یک راه بیشتر وجود ندارد و آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است. با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی میکند، با بینیاش آن را بو میکند و با زبانش آن را مزه میکند.
ادامه مطلب ...سلام.خوبین؟
منم خوبم.
امشب نسخه جدید اینترنت اکسپلورر را نصب کردم. (نسخه۸ اینترنت اکسپلورر8IE)
تقریبا مثل نسخه 7 هست.
نسخه نهایی اینترنت اکسپلورر ۸ را می توانید با توجه به سیستمعامل خود از لینکهای زیر دانلود کنید :
ویندوز XP - ویندوز XP (نسخه ۶۴بیتی) - ویندوز Vista - ویندوز Vista (نسخه ۶۴بیتی)
سایر اطلاعات اینجا:
تحقیقات نشان داده نوع غذای مصرفی با وضعیت روحی افراد رابطه مستقیم دارد و برنامه غذایی مناسب وضعیت روحی آنان را تغییر می دهد.
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اینترنتی نچرال نیوز، در بیش از 60 درصد افراد تمایل به مصرف یک نوع غذای خاص با وضعیت شیمیایی مغز و پیامهای آن ارتباط دارد.
بسیاری افراد در شرایط روحی بد تمایلی به غذا خوردن ندارند و دچار کاهش وزن می شوند اما اگر همین افراد در این وضعیت غذاهای مورد علاقه خود را مصرف کنند به دلیل تغییراتی که در مغز رخ می دهد از نظر روحی نیز بهتر می شوند.
بعضی اوقات افراد به غذاهای خاص تمایل بیشتری دارند و اینکه چه غذایی در چه زمانی خورده شود نیز از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است همچنین مصرف شیرینیها و یا مواد غذایی دارای کافئین تاثیر مستقیمی روی روحیه افراد دارد.
تمایل و هوسهای غذایی در زنان بسیار شدیدتر است و به خوبی می توان ارتباط میان غذاها و وضعیت روحی و عاطفی آنها را مشاهده کرد.