جام جم آنلاین: حالا که امشب شب یلدا است و سفره شب چله و بساط هندوانه و انار و کدوی آبپز شده در خانه پدربزرگ پهن است، بد نیست از خواص درمانی و ترکیبات هندوانه کمی بیشتر بدانیم.
در 100 گرم هندوانه مواد زیر موجود است:
آب ، 92 گرم / پروتئین ، 5/0 گرم / مواد چربی ، 2/0 گرم / نشاسته ،6 گرم /کلسیم ،7/0 میلیگرم / فسفر ،10 میلی گرم / آهن،5/0 میلیگرم / سدیم، 1گرم / پتاسیم، 100 میلیگرم / ویتامین آ ،600 میلیگرم / ویتامین ب 1، 3/0میلیگرم / ویتامین ب 2، 3/0 میلیگرم / ویتامین ب 3، 2/0 میلی گرم / ویتامین ث ، 8 میلیگرم
تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام است.
هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک میکند. همچنین معده را تقویت میکند.
پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
هندوانه برای ورم مثانه مفید است و بدن را تازه و شاداب میکند. هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.