"والتر براتین"60 سال قبل در چنین روزی، در 16 دسامبر 1947 اولین ترانزیستور تاریخ را در لابراتوارهای "بل" آمریکا اختراع کرد.
به گزارش مهر، بی تردید بدون اختراع ترانزیستور رایانه، تلفنهای همراه و امکان مشاهده برنامه های تلویزیونی وجود نداشت.
ترانزیستور، اختراعی که توانست تاریخ فناوری را دگرگون کند، اکنون شصتمین سالروز تولد خود را پشت سر می گذارد و هنوز زنده و پابرجا است و همچنان در زندگی روزمره انسانهای عصر فناوری نقش کلیدی ایفا می کند.
این دستگاه کوچک برپایه منطق عملکرد الکترونیک، یعنی انتقال اطلاعات "بله" و "خیر" و یا همان "صفر" و "یک" عملیات خود را انجام می دهد.
اولین ترانزیستور تاریخ در لابراتوار آمریکایی "بل" در 16 دسامبر 1947 اختراع شد. "والتر براتین" مخترع این ابزار در دهه 90 همراه با "ویلیام شاکلی" و "جان باردین" به خاطر کشف ساختار الکترونیکی ترانزیستور مفتخر به دریافت جایزه نوبل شد. وی این جواهر کوچک را از سیلیسیوم و ژرمانیوم و یک پایه پلاستیکی ساخت.
اولین رادیوهای ترانزیستوری به سرعت توانستند جایگزین رادیوهایی شوند که از "لوله های گازی" استفاده می کردند. در سال 1965 بنیانگذار اینتل، "قانون مور" را مطرح کرد و براساس این قانون، تعداد ترانزیستور در یک پردازشگر هر 12 ماه یکبار باید دو برابر می شد. این قانون باعث شد که ترانزیستورها روز به روز توسعه بیشتری یابند.
به گزارش مهر، ترازیستورهایی که منجر به تولید اولین تلفنهای همراه شدند در سال 1983 به وجود آمدند. امروزه پیشرفته ترین تراشه دنیا که " Penryn" محصول اینتل است تنها در 45 میلیونیوم میلیمتر میزبان 820 میلیون ترانزیستور است.
براساس اطلاعات شرکت آمریکایی اینتل، هر سال 10 کوئینتیلیون (یک کوئینتیلیون برابر یک با 18 صفر به توان 2 است) ترانزیستور وارد بازار می شود.
عکسهایی از میترا حجار در در جشنواره فیلم لس آنجلس