دانشمندان موفق شدند علت اصلی شوری آب اقیانوس ها را کشف کنند.
به گزارش مهر، گروهی از دانشمندان به سرپرستی پروفسور گالن مک کنلی از دانشگاه واشنگتن دریافته اند شوری آب اقیانوس ها مربوط به مواد و عناصر محلولی نظیر سدیم، کلر، سولفور، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.
به عقیده دانشمندان شوری آب اقیانوس ها در عصر حاضر، ریشه در دورانهای کهن دارد. زمانی که زمین شکل می گرفت گازها از درون آن فوران کرده و در ادامه یون های نمکی منتشر می کردند که به وسیله بارش های بارانی یا جریان های زمینی به اقیانوس ها رسیده اند.
اکنون شوری آب اقیانوس ها همیشگی و پایدار شده است. پروفسور مک کینلی گفت: یون ها از آب اقیانوس ها خارج نشده اند. از طرفی حجم مواد و عناصر شور کننده آب اقیانوس ها در مقایسه با حجم آب آنها بسیار کم بوده که ورود و خروج آنها از چرخه طبیعی هرگز به نظر نمی آید و گویی که آنها همیشه در آب اقیانوس هاهستند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد که در دریاچه ها قضیه فرق می کند. در این گونه مناطق آبی جهان، جابجایی نسبتا سریعتر آب و نمک های محلول در آن ، آب را شیرین نگاه می دارند.
بررسی های دانشمندان نشان می دهد که قطره آب و یون های آن در دریاچه ها تا 200 سال باقی می مانند و این درحالی است که این رقم برای اقیانوس ها بین 100 تا 200 میلیون سال است.
منبع: عصر ایران (asriran.com)