یک قاچ هندوانه

جام جم آنلاین: حالا که امشب شب یلدا است و سفره شب چله و بساط هندوانه و انار و کدوی آب‌پز شده در خانه پدربزرگ پهن است، بد نیست از خواص درمانی و ترکیبات هندوانه کمی بیشتر بدانیم.


هندوانه دارای اسید آمینه‌ای به‌نام سیترولین و موادی به‌نام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند به‌نام مانیتول است.

در 100 گرم هندوانه مواد زیر موجود است:

آب ، 92 گرم / پروتئین ، 5/0 گرم / مواد چربی ، 2/0 گرم / نشاسته ،6 گرم /کلسیم ،7/0 میلی‌گرم / فسفر ،10 میلی ‌گرم / آهن،5/0 میلی‌گرم / سدیم، 1گرم / پتاسیم، 100 میلی‌گرم / ویتامین آ ،600 میلی‌گرم / ویتامین ب 1، 3/0میلی‌گرم / ویتامین ب 2، 3/0 میلی‌گرم / ویتامین ب 3، 2/0 میلی گرم / ویتامین ث ، 8 میلی‌گرم

تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام است.

هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می‌کند. همچنین  معده را تقویت می‌کند.

پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.

هندوانه برای ورم مثانه مفید است و بدن را تازه و شاداب می‌کند. هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.

هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک‌ساعت قبل از غذا زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می‌کند همچنین نباید آن را با میوه‌های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می‌کند.