خواص غذایی
زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرمتری دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامینهای A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد. زردآلو و بهخصوص برگه خشک شده آن
(به صورت خیس خورده) ملین است. مغز شیرین هسته زردآلو نیز مقوی و مغذی است و طبیعتی گرم وخشک دارد؛ در ضمن مواد پروتیینی، چربی، قند، ویتامین A و آنزیمهای مختلفی نیز در آن وجود دارد.
نکته: زردآلو را بدون هسته و در سایه خشک کنید. زردآلوهایی که با دود گوگرد خشک میشوند، اگرچه رنگ زیباتری دارند ولی مضر هستند.
خواص درمانی
- زردآلود به علت دارا بودن ویتامین B برای درمان بیماریهای عصبی، روحی و روانی، خستگی، بیخوابی و فراموشی مفید است.
- زردآلو خاصیت آرامبخشی و نشاطآوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به آنهایی که ناراحتیهای قلبی دارند نیز توصیه میشود.
- این میوه عطش را از بین میبرد و دفع کننده صفرا، اسید معده و پاککننده خون و همچنین تنظیمکننده فشار خون است.
- به خاطر وجود آهن در زردآلو، مصرفش برای درمان کم خونی نیز توصیه میشود.
- شما میتوانید التهاب معدهتان را با خوردن زردآلو کاهش دهید؛ البته توجه داشته باشید که زردآلو میوهای نفخآور است و از طرف دیگر خوردن مغز هسته آن، نفخ را از بین میبرد؛ پس میوه را همراه با مغز هستهاش بخورید.
- به آن دسته از افرادی که در معدهشان احساس سوزش میکنند یا از ناراحتیهای کبدی در رنج هستند توصیه میشود که زردآلو نخورند.
- مصرف مغز هسته زردآلو بهعنوان داروی سینهدرد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه میشود
مطالب مرتبط
|
آشنایی با خواص آلبالو آشنایی با خواص موز آشنایی با خواص هل آشنایی با خواص زیره آشنایی با خواص کاهو |
منبع:http://www.hamshahrionline.ir |