روییدن بذر یک درخت پس از2000سال

بذر درخت نخلی که قدمت آن دو هزار سال تخمین زده شده است با گذشت سه سال از کاشت تبدیل به یک نهال یک متر و 20 سانتی‌متری شده است.


به گزارش ایسنا، این نهال کوچک در سال 2005 از یک بذر کشف شده در منطقه ماسادا در فلسطین جوانه زد.


تعیین قدمت رادیوکربنی قطعات دانه‌هایی که به ریشه این گیاه پیوسته بودند، همچون بذرهای دیگری که نتوانستند جوانه بزنند نشان داد که آنها مربوط به دو هزار سال پیش هستند و به نوعی آنها قدیمی‌ترین بذرهای گیاهی موجود در جهان هستند که جوانه زده و رشد کرده‌اند.


سارا سالون، مدیر مرکز تحقیقات پزشکی طبیعی لوییس بوریک در مقاله‌ای در شماره اخیر مجله ساینس در این خصوص گفته است: هنوز جنسیت این درخت نخل مشخص نیست و تا 6 یا 7 سالگی نمی‌توان جنسیت آن را به طور دقیق مشخص کرد.


محققان با مطالعه‌ای که بر روی DNA این گیاه داشته‌اند کشف کرده‌اند که ژنهای آن تنها شامل نیمی از ژنهای نمونه امروزی این گیاه می‌شود.


به گفته او، پیش از این قدیمی‌ترین دانه گیاهی کشف شده که رشد کرده بود، بذر هزار و 300 ساله یک درخت کنار بوده است.


سالون در ادامه گفته است : بخشی از پروژه ما معطوف به حفظ دانش باستانی در زمینه چگونگی استفاده از گیاهان است و برای فهم و در اختیار گرفتن آنها اکنون به منبع مواد خام اولیه دست یافته‌ایم.


پروژه دکتر سالون در زمینه گیاهان دارویی، حفاظت و تولید دوباره گیاهان در منطقه اصلی زندگی آنها را هدف قرار داده است .


او با اشاره به این که گونه های گیاهی زیادی در معرض منقرض شدن هستند، تولید دوباره یک گیاه منقرض شده را کاری بسیار سخت است خواند و تاکید کرد: بهتر است قبل از انقراض گیاهانز آنها محافظت کنیم.