ایرانیان سه هزار سال پیش ازعلم نانوتکنولوژی بهره می گرفتند

مطالعات پژوهشگران ایرانی روی چغازنبیل و پاسارگاد نشان داد ایرانیان در سه هزار سال پیش علم نانوتکنولوژی را کشف کرده اند و در این بناها به کار برده‌اند. این پژوهشگران کاربرد تکنولوژی نانو را در این بناها،مهمترین دلیل ماندگاری آن‌ها تا به امروز می‌دانند.


پژوهشگران اعتقاد دارند یکی از دلایل ماندگار آثار تاریخی کاربرد تکنیک نانوتکنولوژی در این بناهاست
 برای نخستین بار مطالعات پژوهشگران ایرانی به کشف علم نانوتکنولوژی در چغازنبیل و پاسارگاد منجر شد.
 
به اعتقاد این پژوهشگران ترکیب جدیدی که در آرایش اتمی این علم وجود دارد باعث شده برخی از عناصر موجود دربنای چغازنبیل با عناصر طبیعی اطراف آن شباهتی نداشته‌باشد.
 
"منصور افرازه"، پژوهشگر در گفتگو با میراث‌خبر گفت:«مطالعات ما 20 سال پیش آغاز شد و در آزمایش‌های انجام گرفته روی بناهای تاریخی از جمله چغازنبیل و پاسارگاد به این نتیجه رسیدیم که پدران ما نخستین گروهی بودند که علم نانوتکنولوژی را شناخته و در این سازه‌ها به کار بردند.»
 
وی گفت:«در زیگورات چغازنبیل دو تکنیک نانو وجود دارد. یکی" نانو‌ذرات" که امواج مضر موبایل را جذب می‌کند که در سازه‌ها به کار می‌رود و همچنین نانوذرات که در رنگ‌ها بکار رفته‌است.»
 
به گفته افزاره ایرانیان در این دوره موفق شده‌اند که آرایش جدید اتمی را در چغازنبیل بوجود بیاورند که این عناصر جدید با هیچ یک از عناصر طبیعی منطقه سازگاری و شباهت ندارد.
 
این مطالعات همچنین نشان داد  برخلاف تصور در پاسارگاد آنچه بخش فلزی بنا را به سنگ‌ها وصل می‌کند نه مفرغ، که آرایش جدیداتم فلزی است. این آرایش جدید باعث استحکام و ماندگاری بیشتر بنا می‌شود.                                                                                          
این کاشف به میراث خبر گفت:« اکنون کشورهای پیشرفته چون آمریکا و ژاپن در حال کاربرد این علم و ساخت پوششی برای جلوگیری از اثر مضر امواج روی ذهن کاربران موبایل است. این علم همانی است که در هزاره نخست پیش از میلاد در چغازنبیل بکار رفته‌است.»
 
وی کاربرد این پوشش و تکنیک زیگورات چغازنبیل را حتمی دانست و  گفت:« این پوشش در اتاق‌های مقدس و محل اجرای موسیقی به کار برده شده است.
منبع:
http://www.chn.ir